Dit krijg je allemaal (niet) te zien in ‘Fifty Shades of Grey’

Nog tien dagen en het is valentijn. En het feest van de liefde gaat dit jaar samen met de langverwachte release van ‘Fifty Shades of Grey’, de film. Deze zal veel erotische spanning bevatten, maar veel naakt en wilde seks komt er niet aan te pas.

vwh

Regisseuse Sam Taylor-Johnson heeft de film gemaakt om een wijd publiek aan te spreken. Dat betekent dus dat er heel wat expliciete scènes uit het boek, het witte doek niet hebben gehaald. Eerder verklapte Taylor-Johnson dat de fameuze scène met de tampon niet werd opgenomen. ‘We hebben er zelfs niet over getwijfeld. Het leek ons niet nodig om alle ondeugende passages mee te nemen’, zei ze. Voor wie het boek nog niet las: daarin verwijdert Christian Grey deze voor hij met Anastasia vrijt.

In het boek wordt ook in detail beschreven hoe Mister Grey een condoom aantrekt, maar ook dat mist de kijker. De film bevat over het algemeen weinig naakt - met uitzondering van de blote bovenlijven van hoofdrolspelers Jamie Dornan en Dakota Johnson. ‘Het is contractueel bepaald dat mijn zaakje niet te zien zal zijn’, zegt de acteur in een interview met GQ.

Het gedetailleerde voorspel zal je er ook zelf moeten bij denken, want de scènes waarin oraal genot, masturbatie en speeltjes aan bod komen werden eruit gefilterd. Net als de meeste stomende vrijscènes. De redenen ligt voor de hand: de filmmakers hebben een breed doelpubliek en willen niemand afschrikken. Bovendien willen ze aantonen dat ‘Fifty Shades’ in de eerste plaats een liefdesverhaal is. Alles opgeteld krijg je in de film die 100 minuten duurt, ongeveer 20 minuten intiem contact te zien.