Wereldwinkel organiseert benefietavond voor Congo

Op zaterdag 7 februari organiseert de Wereldwinkel Boechout-Hove, in samenwerking met GROS Boechout-Vremde, in zaal Den Boom in Vremde een benefietavond voor Congo. De ganse opbrengst gaat naar vzw Matumaini.

patrick.vandyck1

"Matumaini betekent 'hoop'," legt Det Krol (59) verantwoordelijke van de Wereldwinkel uit. De vzw, met de gelijknamige naam, ondersteunt sociale projecten van de congregatie van de Aalmoezeniers van de Arbeid in Zuid-Katanga in Congo.

"De Congolezen hebben onze hulp broodnodig," vindt Krol. "Zo is er geld nodig voor de bouw van een school voor verpleegassistenten en voor een landbouwschool. Ook de lonen van de plaatselijke leerkrachten moeten betaald worden."

De verantwoordelijke van de Wereldwinkel hoopt niet alleen op een grote opkomst, maar ook op een forse opbrengst. "Iedereen is welkom vanaf 19.30u. Op het programma staan, naast het optreden van Congolees verteller en muzikant Griotshitenge, ook nog twee films over Congo. "We serveren Congolese hapjes en drankjes," besluit Krol. De toegang bedraagt 8 euro.