© Foto: Rebecca Raistrick/Caters via Metro.co.uk

Succesvol model is verlamd meisje

Katie Knowles raakte op twintigjarige leeftijd verlamd na een zware rugoperatie, maar het Britse meisje liet de hoop niet zakken. Vier jaar later siert ze de covers van tijdschriften en heeft ze haar levenslange droom om fotomodel te worden eindelijk gerealiseerd.

VVA

Op vijftienjarige leeftijd kreeg de Britse Katie Knowles verschrikkelijk nieuws te horen. Ze leed aan een regeneratieve rugaandoening, die meestal enkel ouderen treft. Het sportieve meisje, dat hield van paardrijden, badminton en ballet, verloor plots het gevoel in haar benen en kon uiteindelijk met moeite nog zelf uit bed overeind komen. Haar pijnlijke lijdensweg overtuigde haar om vier jaar later een zware operatie te ondergaan, maar toen het meisje uit de narcose ontwaakte, vertelden haar artsen haar dat ze verlamd was voor het leven.

Katie Knowles bleef echter niet bij de pakken zitten. Dankzij een intensieve revalidatie slaagde ze er, tegen alle verwachtingen van haar dokters in, om opnieuw te leren lopen. Om haar gekrenkte zelfvertrouwen een boost te geven, liet ze zich door een vriendin fotograferen. De foto's belandden op het internet en algauw werd het meisje door fotografen en magazines gecontacteerd om voor hen model te staan.

Op vierentwintige leeftijd heeft Katie Knowles haar droom om fotomodel te worden dus eindelijk kunnen waarmaken. 'Ik gebruik wel nog steeds mijn krukken, en op slechte dagen moet ik me zelfs in mijn rolstoel verplaatsen, maar dat zal me niet belemmeren om mijn ding te doen. Tijdens één bepaalde shoot voor een bruidsmagazine, moest een medewerker mij onder mijn jurk overeind houden, maar de foto's zagen er fantastisch uit. Tijdens een fotoshoot geef ik me helemaal om de fotograaf te bewijzen dat ik alles in huis heb om het perfecte model te zijn.'

MEER OVER Fit & Gezond