© BELGAIMAGE

Veerle Baetens wil first lady van België worden

Veerle Baetens (37) mag wellicht een hoofdrol spelen in Erik Van Looys nieuwe Vlaamse film ‘De premier’. Baetens zal de rol krijgen van de echtgenote van de premier, die wordt gespeeld door Koen De Bouw. Ook Dirk Roofthooft staat ondertussen op Van Looys acteurslijst.

JO DE RUYCK

Van Looy’s nieuwe Vlaamse langspeelfilm wordt almaar concreter. Van producent Hilde De Laere van Woestijnvis (dat ook ‘The Loft’ produceerde) horen we dat Van Looy enkele nieuwe namen van acteurs aan zijn lijstje heeft toegevoegd. “Na Koen De Bouw zijn er ook Veerle Baetens en Dirk Roofthooft bijgekomen”, zo bevestigde De Laere ons.

Veerle Baetens, die in 2013 nog samen met De Bouw in Jan Verheyens kaskraker ‘Het vonnis’ te zien was, is aangezocht om de rol van de Belgische first lady, de echtgenote van de federale premier dus, te vertolken. Welke rol Roofthooft krijgt, staat nog niet vast.

Baetens heeft toegezegd de rol te zullen spelen, als ze op het moment van de draaiperiode vrij is. Voor Van Looy wordt het dus nog wat schipperen om in 2016 de juiste periode te vinden waarin zowel Koen De Bouw als Veerle Baetens beschikbaar zijn.