© Raymond van Beygaerden

Toiletten in station gaan vanaf ’s middags op slot

Treinreizigers in station Noorderkempen zullen het in de namiddag en 's avonds zonder sanitair moeten stellen. De loketten en dus ook de toiletten blijven dicht.

elke lamens

Op 19 augustus vorig jaar besliste de NMBS om de loketten in de namiddag te sluiten. Dit was een tijdelijke maatregel. “Wegens een tekort aan personeel gaat het loket in de namiddag dicht. Het beschikbare personeel wordt ingezet in de grotere, stedelijke stations waar er veel reizigers komen, zeker bij de start van het schooljaar, wanneer er veel abonnementen moeten worden vernieuwd. In Noorderkempen vertrekken er in de namiddag niet veel reizigers”, stelde NMBS-woordvoerder Paul Van Aelst eind augustus.

We zijn nu een halfjaar verder en de loketten blijven in de namiddag nog steeds gesloten, meer nog, ook in het weekend blijven ze dicht. Dat is erg vervelend voor de reizigers, want die kunnen geen gebruik maken van de wachtzaal en de toiletten in het loketgebouw. Nochtans was er aangekondigd dat er gewerkt werd aan een tijdsslot voor het gebouw dat vanop afstand kon geregeld worden en de toiletten zouden uitgerust worden met een muntsysteem. Dit laatste is wel gebeurd, maar het gebouw blijft dicht tijdens de sluitingsuren. “De biljetverkoop is te laag om de opening te verantwoorden. Er is wel een ticketautomaat geïnstalleerd”, geeft woordvoerder Bart Crols van de NMBS nu aan.

Lees woensdag meer in Gazet van Antwerpen - editie Noord

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio