© Belga

Jasper De Buyst haalt podium niet in Kopenhagen

De Denen Alex Rasmussen en Michael Morkov hebben dinsdag de 53ste editie van de Zesdaagse van het Deense Kopenhagen op hun palmares geschreven. Ze verzamelden na de zesde en laatste nacht in de Ballerup Super Arena 382 punten en zetten al hun concurrenten op minstens één ronde.

jns

De tweede plaats was voor de Duitser Christian Grasmann en de Deen Jesper Morkov, de broer van eindwinnaar Michael. Zij stonden met het ingaan van de laatste nacht nog aan de leiding maar strandden uiteindelijk op één ronde en 130 punten van de winnaars. De derde plaats, op twee ronden, was voor de Duitse tandem Leif Lampater en Marcel Kalz, zij sprokkelden 284 punten.

Jasper De Buyst, de enige Belgische deelnemer in de Deense hoofdstad, eindigde samen met de Deen Marc Hester op de vierde plaats. Zij waren goed voor 379 punten, maar werden door de winnaars wel op drie ronden gezet.

Vorig jaar ging de eindzege in Kopenhagen naar Marcel Kalz en zijn landgenoot Robert Bartko. Iljo Keisse (in 2012) is de laatste Belgische winnaar.