© Wouter Rawoens

Crombez kiest Antwerpse running mate

Oostendenaar John Crombez wil in juni sp.a-voorzitter worden met de Antwerpse Stephanie Van Houtven aan zijn zijde. Dat heeft hij bevestigd aan uw krant.

lm

Vlaams Parlementslid John Crombez wil in juni Bruno Tobback opvolgen als voorzitter van de sp.a. Gisteren bevestigde hij zijn keuze voor Stephanie Van Houtven als zijn kandidaat-ondervoorzitter.

Van Houtven (32) is historica en districtsschepen in Borgerhout. Op 1 januari 2016 volgt ze Marij Preneel (Groen) op als voorzitter van het district. Ze was ook woordvoerster bij voormalig minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) en medewerkster van minister Monica De Coninck (sp.a).

De keuze van Crombez voor Van Houtven raakte bekend in het licht van de onenigheid binnen de Antwerpse sp.a-afdeling over de rol van lokaal voorzitter en fractieleidster Yasmine Kherbache.

Gisteravond kwam er nog een coup de théâtre tijdens de vergadering van het Antwerpse sp.a-bestuur. Na een zware discussie besliste Monica De Coninck een stap opzij te zetten, wat meteen de weg vrijmaakt voor een ‘retour’ van Yasmine Kherbache. Zij blijft voorzitter van de Antwerpse sp.a en “voorlopig” ook fractieleidster, de functie die ze in het weekend beschikbaar stelde.

Lees meer in Gazet van Antwerpen