Zeker 31 doden bij vliegtuigcrash Taiwan

Een passagiersvliegtuig met 58 mensen aan boord is neergestort in een rivier in Taipeh, de hoofdstad van Taiwan. Zeker 31 mensen zijn omgekomen, vijftien inzittenden zijn gered.Twaalf inzittenden worden nog vermist. Dat heeft het officiële Taiwanese persbureau CNA bericht onder aanhaling van luchtverkeersautoriteiten.

dgs, jns, skn

Vlucht GE235 van TransAsia, met bestemming Kinmen Island, kwam woensdag kort na het opstijgen vanop de internationale luchthaven van Taipeh in de problemen. Het toestel, een ATR 72, verloor plots hoogte, ramde een brug en kwam daarna in de rivier Keelung terecht. Over de precieze oorzaak is nog niets bekend.

Volgens directeur Lin Chih-Ming van de Taiwanese Burgerluchtvaart is het neergestorte toestel van hetzelfde type als bij de vliegtuigcrash van TransAsia in Penghu in juli 2014. Dat ongeval kostte aan 48 mensen het leven.

Een automobilist legde het spectaculaire ongeval per toeval vast met een dashcam. Op de beelden is te zien hoe het vliegtuig de brug raakt en vervolgens in de rivier crasht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een taxichauffeur die op dat ogenblik over de brug rijdt overleeft het incident als bij wonder, maar het hele voertuig is erg gehavend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op beelden van lokale media is te zien hoe verschillende passagiers worden gered, waaronder een kind.