© Belga

Politie beschermt inspecteurs tegen oorlogsmunitie

Door de terreurdreiging in ons land investeert de lokale politie Mechelen-Willebroek in extra bescherming. Zo kan het korps meer inspecteurs uitrusten met zware kogelwerende vesten die bestand zijn tegen oorlogsmunitie. Een tiental interventiewagens worden uitgerust met speciale koffers om machinepistolen in op te bergen.

Sven Van Haezendonck

Zo’n 50.000 euro investeert de politie in uitrusting voor bewakingsopdrachten. In en rond Kazerne Dossin bijvoorbeeld wordt momenteel continu toezicht gehouden. “De vervanging van onze uzi’s was al langer gepland en heeft niet rechtstreeks te maken met het huidige dreigingsniveau. Die machinepistolen vervangen wij nu door wapens van het type MP5A3, waar onze collega’s in Willebroek reeds over beschikten”, zegt hoofdcommissaris Yves Bogaerts.

Wapenkoffers

In patrouillewagens en combi’s laat het korps zogenaamde gun lock-koffers plaatsen. “Zodat onze mensen die op patrouille zijn de machinepistolen veilig kunnen opbergen. Bij een tussenkomst voor een vechtpartij hebben ze die niet nodig”, stelt Bogaerts.

40 kogelwerende vesten

Voor de persoonlijke bescherming van de politiemensen koopt de zone Mechelen-Willebroek extra kogelwerende vesten aan. Het aantal verdubbelt van twintig naar veertig stuks. “In tegenstelling tot de ‘second chancevasten’ die politiemensen normaal dragen om zich te beschermen, is deze uitrusting bestand tegen oorlogsmunitie van pakweg kalasjnikovs”, vertelt de korpschef.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio