© Continental

Continental uitgeroepen tot fabriek van de toekomst

Continental, de fabrikant van remsystemen in Mechelen-Noord, is dinsdagavond door Agoria Vlaanderen uitgeroepen tot een van de eerste vier ‘fabrieken van de toekomst’ in ons land. “Ik ben fier op onze 540 werknemers”, zegt algemeen directeur Stefaan Van Thielen.

Sven Van Haezendonck

De topman ontving gisteren uit handen van Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA) de award ‘Factory of the future’. Die is een initiatief van technologiefederatie Agoria en Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie.

Wereldtop

Fabrieken van de toekomst investeerden fors in de modernisering van hun machines, digitalisering, betrokkenheid van het personeel en ecologie, waardoor ze tot de wereldtop behoren. Ondanks de hoge loon- en energiekosten kunnen ze de concurrentie met pakweg China nog aan.

97 miljoen geïnvesteerd

Bij Continental Mechelen is dat niet anders. De voorbije vier jaar werd ongeveer 97 miljoen euro geïnvesteerd in een doorgedreven automatisering van fabriek in de Generaal De Wittelaan. De afwezigheid van personeel werd teruggedrongen tot minder dan drie procent, wat de productieeenheid zelfs tot een voorbeeld en kenniscentrum maakt voor de hele groep van het Duitse Continental.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio