© Patrick De Roo

Breihype kan Aters niet redden

Hobby- en handwerkwinkel Aters stopt ermee. 93 jaar lang was de winkel gevestigd op de Dageraadplaats. Uitbater Erwin Aters kijkt terug op een mooie tijd. “Sommige klanten kwamen zelfs met de trein uit Limburg.”

Karolien Segers

In 1921 opende Louis Aters een winkel voor handwerk op de Dageraadplaats. Vrouwen konden er alles kopen voor hun brei- en naaiwerk. De winkel groeide uit tot een icoon bij hobbyisten. Maar door de krimpende afzetmarkt besliste Louis­’ kleinzoon, Erwin, te stoppen met de familiezaak.

“Toen mijn grootvader begon, was Zurenborg een nieuwe wijk”, vertelt Erwin Aters. “Vele jonge gezinnen kwamen toen in de wijk wonen. De Dageraadplaats was dus de ideale plaats om een zaak voor handwerk en linnengoed te beginnen.”

De winkel op de hoek van de Arendstraat verhuisde na een brand naar het oude postkantoor. “In dit gebouw werd de zaak door mijn ouders uitgebouwd tot een groothandel voor bedrijven en scholen. In die tijd was handwerk nog een verplicht vak op school”, zegt Erwin Aters.

Stockverkoop

Alvorens Aters aan zijn nieuwe carrière begint, organiseert hij een stockverkoop. “Ik heb nog enorm veel stock in de winkel. Het zal dus nog drie tot vier maanden duren voor ik de deuren sluit.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Aters hobby & handwerken, Dageraadplaats 29, Antwerpen. www.aters.com, info@aters.com, 03.239.14.63

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio