© dbw

Britse keten bouwt sportcomplex Ter Elst

Twee zwembaden van 25 meter, een spa-resort, een fitnesshal en acht tennisbanen. Het is maar een greep uit het sportarrangement dat de Britse keten David Lloyd op Ter Elst wil aanbieden.

koen de beuckeleer

Begin 2011 namen de Antwerpse ondernemers Erik Gysels en Steve Engels het Edegemse hotel Ter Elst over. “Met het runnen van een hotel en een congrescentrum hadden we al ervaring”, zegt Engels. “Maar het sportgedeelte was nieuw voor ons. Omdat het niet onze corebusiness was, besloten we in zee te gaan met de internationale groep David Lloyd.”

Autoriteit

De Britse keten is een internationale autoriteit voor wat de uitbouw van fitnessclubs betreft, en heeft grootse plannen op Ter Elst. Tegen begin volgend jaar moet op de terreinen van het hotel een volledig nieuw fitnesscentrum verrijzen. Het huidige sportgebouw wordt afgebroken, en maakt plaats voor een grote, groene parkeerzone. Een beetje verderop wordt een sporttempel van zo’n 4000 vierkante meter gebouwd.

“De plannen ogen impressionant”, zegt Engels. “Op de benedenverdieping komt een horecazaak waar mensen kunnen ontbijten, lunchen en dineren. Daarnaast is er plaats voor een overdekt zwembad, een kinderbadje, een spa en vier overdekte tennisbanen.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Zuid