© patrick de roo

De Oostnatie plant zomer vol evenementen op Spoor Oost

Een twintigtal cultuurhuizen, jeugd- en sportverenigingen, buurtgroepen en ondernemers uit Borgerhout en Antwerpen-Noord hebben zich verenigd in De Oostnatie. Dit gebruikersplatform stippelt nu, in samenwerking met de stad, een zomerprogramma uit voor de site Spoor Oost.

karin vanheusden

Bijna twee weken geleden keurde het Antwerps schepencollege de plannen goed voor de definitieve invulling van Spoor Oost in Borgerhout. Het voormalige spoorwegemplacement wordt voor de komende negen jaar aangepast tot een event-parking. Het 10,5 hectare grote terrein zal op termijn worden gebruikt als locatie voor evenementen, de Sinksenfoor bijvoorbeeld, tijdelijke parking voor het Sportpaleis en als ontspannings- en re­crea­tiegebied voor de buurt. Op een definitief akkoord met de foorkramers is het voorlopig nog wachten, maar het terrein wordt wel al technisch klaargemaakt voor de komst van de Sinksenfoor.

Prettige horeca

Onder de noemer De Oostnatie hebben zich nu een twintigtal verenigingen en ondernemers geëngageerd om tijdens de zomer op Spoor Oost activiteiten te organiseren. Stefan Gevaerts van cultuurhuis Rataplan treedt op als contactpersoon van het gebruikersplatform. Verder spelen ook De Roma, het buurthuis Ecokot, jeugdwerking Kras, de scouts, Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren), Natuurpunt, café Bar Leon en De Klopperij mee.

“Die twee laatsten zullen zorgen voor een horeca-aanbod”, zegt Stefan Gevaerts. “Het plan is om oude treinwagons op te knappen tot een prettige horeca-infrastructuur. Verder plannen we tussen 15 juli en 30 augustus allerlei activiteiten voor kinderen en verder ook kleine optredens, filmavonden, zelfs een natuurwandeling samen met Natuurpunt. Vanuit de buurt is het enthousiasme groot om er een mooie zomer van te maken op Spoor Oost.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio