Ontroerend: Matteo Simoni openhartig over zijn overleden broer

Print
'Heylen en de Herkomst' is terug, en in de eerste aflevering dinsdag was Martin Heylen voor het eerst met een dynastie op reis. Matteo Simoni, die nogal op zijn privacy gesteld is, wilde enkel mee als ook zijn vader Vittorio en zijn grootvader Bruno mee op reis mochten. En dat heeft zo zijn gevolgen. Want we kregen in Italië een heel andere Simoni te zien dan de Simoni die we kennen als 'Smos', Vlaanderens meest luidruchtige security-agent in 'Safety First'.

Het doet Simoni wat in Borgo te zijn, het Noord-Italiaanse bergdorp waar de roots van grootvader Bruno (87) liggen. Opvallend eerlijk, opvallend openhartig, vertelt hij Heylen in de rustige straten, naast de rivier, over zijn overleden broer. 

Raffael heette hij, en hij sliep in tijdens een kunstmatige coma waarin hij was gelegd na verschillende onverwachte epilepsie-aanvallen. Het valt de Simoni's nog steeds zwaar dat de jongen zo vroeg, op zijn 21ste, stierf, zo in de fleur van zijn leven nog. 'We hebben veel steun aan elkaar', vertellen ze. 

Opa Simoni draagt in dit fragment alvast z'n kangoeroe-das, een geschenk dat hij van Raffael kreeg.  

.

Nu in het nieuws