-

Genk gered door ongeldig doelpunt in inhaalmatch

Racing Genk is er in de inhaalwedstrijd 21e speeldag in de Jupiler Pro League niet in geslaagd om de top zes binnen te dringen. De Limburgers hadden een ongeldig doelpunt nodig om een 1-1 gelijkspel af te dwingen tegen KV Oostende. Bekijk de samenvatting vanaf 23u.

Voor rust had Genk de controle over de wedstrijd. Grote kansen leverde dat echter niet op voor de troepen van Alex McLeish. Na een klein kwartier kwam Oostende wel goed weg toen een voorzet van Timoty Castagne na een heet standje uiteindelijk weggewerkt werd door Niels de Schutter.

De Kustboys konden weinig dreigen en deden het dan maar met schoten van buiten de zestien van onder andere Sébastien Siani en Fernando Canesin. Zonder succes. Vlak voor rust schoot het Genkpubliek dan toch eens recht. Een knal van Sekou Cissé scheerde de lat.

Oostende bestolen

Meteen na rust was Jordan Lukaku gevaarlijk. Zijn poging ging echter voorlangs. Daarna maakte Carl Hoefkens een duwfout in de zestien. Julien Gorius liet de elfmeter echter onbenut en stuitte op Didier Ovono. Oostende kwam steeds meer in de match en John Jairo Ruiz leek de score te openen maar werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Gerechtigheid geschiedde want amper vijf minuten later knalde Ruiz alsnog de 0-1 tegen de netten na een mooie dribbel.

Lang kon KVO niet genieten van de voorsprong want Siebe Schrijvers zette de bordjes nagenoeg meteen daarna gelijk. De invaller stond echter meters buitenspel en profiteerde van een misverstand in de defensie van de bezoekers. Ondanks massaal protest keurde Sebastien Delferiere de goal goed. Genk kwam nog dicht bij de 2-1 maar Thomas Buffel tikte een goede kans net naast en Steven Joseph Monrose kopte op een sterk keepende Ovono.

Meer voetbalnieuws