© VIER

© VIER

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dimitri Bontinck ziet complot en dreigt met proces tegen ‘De Ideale Wereld’

Dimitri Bontinck dreigt met een proces, nadat het programma De Ideale Wereld archiefbeelden bovenhaalde van hem en zijn zoon Jejoen

BERT HEYVAERT

Dimitri Bontinck met een zonnebril, ex-Syriëstrijder Jejoen met nogal expliciete dansmoves in de talentenjacht Move like Michael Jackson. Het filmpje uit 2010 dat De Ideale Wereld uit de oude doos haalde, ging gisteren heel Vlaanderen rond.

Maar vader Bontinck zelf kan er niet mee lachen. “Ze profiteren op onze rug. Zonder toestemming, zonder ons te contacteren, maken ze ons belachelijk. Ik bekijk met mijn advocaten of ik hen een proces kan aandoen.”

Bontinck vermoedt één groot complot. “Vorige week werd ik al zwart gemaakt in Humo, nu dit. Dat is geen toeval, zo net voor de uitspraak in het proces van Sharia4Belgium. Ik ben er zeker van: Fouad Belkacem en zijn advocaten hebben deze lastercampagne opgezet. Hoe kunnen wij ons nog integreren in de maatschappij? We kunnen niet over straat lopen want we zijn door iedereen gestigmatiseerd.”

Bij Vier zelf zeggen ze dat ze Bontinck niet persoonlijk viseerden. “Dit is gewoon de format van het programma”, zegt woordvoerder Kristof Demasure.