© USA Today Sports

-

Oostenrijkse Fenninger wereldkampioene Super-G

De Oostenrijkse Anna Fenninger heeft dinsdag op het WK alpijnse ski in het Amerikaanse Beaver Creek (Colorado) de wereldtitel in de Super-G veroverd. De regerende olympisch kampioene werkte het parcours af in 1:10.29. De Sloveense Tina Maze werd tweede op 3 honderdsten, de Amerikaanse Lindsey Vonn derde op 15 honderdsten.

De Oostenrijkse Cornelia Hütter (1:10.55) en de Duitse Victoria Rebensburg (1:11.07) vervolledigden de top vijf. De wedstrijd op de ‘Raptor’-piste werd voor de start lichtjes ingekort omwille van de zware wind.

Maze was titelverdedigster in de Verenigde Staten. Zij kwam erg dicht bij een tweede wereldtitel op rij, maar de 25-jarige Fenninger was dus letterlijk een fractie van een seconde sneller. Het is haar eerste wereldtitel in de Super-G, nadat ze in die discipline vorig jaar ook al olympisch kampioene geworden was op de Winterspelen in Sotsji 2014. In Rusland pakte ze ook zilver op de reuzenslalom, in 2011 veroverde ze de wereldtitel op de supercombiné.

Voor de Amerikaanse Vonn was het haar eerste grote afspraak in de Super-G, sinds haar val op het WK van 2013 in Schladming (Oostenrijk). Vonn was wel als favoriete naar het WK getrokken, gezien haar eerste plaats in de wereldbekerstand.

Vrijdag staat in Beaver Creek het WK afdaling voor vrouwen op het menu.

Meer sportnieuws