-

Belgische selectie voor EK Badminton Gemengde Landenteams bekend

De Belgische selectie voor het komende EK Badminton Gemengde Landenteams bestaat uit Lianne Tan, Marie Demey, Steffi Annys en Flore Vandenhoucke bij de vrouwen en Matijs Dierixckx, Freek Golinski, Nick Marcoen, Maxime Moreels, Floris Oleffe en Yuhan Tan bij de mannen. Dat heeft organisator Badminton Vlaanderen dinsdag in Leuven bekendgemaakt. Het EK vindt van 11 tot 15 februari in de Sportoase in Leuven plaats.

In het kader van dit toernooi strijden de twaalf beste Europese badmintonlanden om de titel van Europees kampioen. Naast België als gastland waren ook Duitsland als vorige winnaar van het EK, Denemarken, Rusland en Engeland rechtstreeks geplaatst. Daarnaast kwalificeerden ook Nederland, Polen, Ierland, Schotland, Spanje, Zweden en Frankrijk zich voor het toernooi. De twaalf ploegen zijn onderverdeeld in vier poules van drie. België bevindt zich in een poule samen met Ierland en Engeland.

De competitie start met poulewedstrijden op 11 en 12 februari. Een wedstrijd bestaat uit het spelen van vijf disciplines, met name mannen enkel, vrouwen enkel, mannen dubbel, vrouwen dubbel en gemengd dubbel. België speelt zijn poulewedstrijden op 11 februari om 14u30 tegen Ierland en een dag later om 19u tegen Engeland. Per poule gaan twee teams door naar de kwartfinale. Vanaf de kwartfinales gaat het team door dat als eerste 3 van de 5 wedstrijden wint. De kwartfinales worden gespeeld op 13 februari, de halve finales een dag later en de finale op 15 februari om 14u.

Meer sportnieuws