© bfm

© bfm

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Tientallen zieke, verboden en verwaarloosde dieren aangetroffen bij inval

Bij een inval in een woning aan de Kalmthoutsebaan in Zandvliet zijn gisteren tientallen verwaarloosde dieren aangetroffen. De lokale recherche maakte een proces-verbaal op, dat zal overgemaakt worden aan het parket.

sam reyntjens

Een tiental katten met de niesziekte, negen katten met kattenaids, twee verboden prairiehonden, exotische papegaaien, zeventien honden, drie uilen, vier pony’s, een koe, twee geiten, een houtduif, twintig kippen, een aantal ratten, hagedissen en konijnen. Toen de politie, samen met enkele mensen van dierenopvangcentra, binnenviel in de woning aan de Kalmthoutsebaan stootten ze op een halve dierentuin. Verschillende dieren werden meegenomen naar enkele opvangcentra, andere dieren zullen zaterdag opnieuw gecontroleerd worden en moeten tegen dan beter verzorgd zijn.

Alle politie-informatie wordt nu in een proces-verbaal gegoten, het parket zal dan moeten bekijken of de bewoonster vervolgd wordt wegens dierenverwaarlozing, inbreuken op de milieuwetgeving en het illegaal houden van exotische dieren.

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - edities Noord en Stad

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio