© REM

Eén speeldag voor Avci (Patro) en Bastiaens (Dessel)

Bijzonder weinig werk voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal deze week, want na de eersteklassers maandag, hebben ook de spelers uit tweede klasse hun schorsingsvoorstellen zonder morren aanvaard.

Patro Eisden-speler Arif Avci kon zich vinden in een schorsingsvoorstel van één speeldag effectief en één voorwaardelijk, na zijn rode kaart in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen OH Leuven van afgelopen weekend. Ook moet Avci een geldboete van 200 euro betalen.

Volgens het Bondsparket ging het om een fout die de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar kon brengen. Patro moet het nu zonder Avci zien te rooien in de thuismatch tegen Eendracht Aalst van 7 februari.

Ook Dessel-speler Wout Bastiaens koos ervoor om niet voor de Geschillencommissie te verschijnen. Hij krijgt één speeldag schorsing opgelegd in combinatie met een geldboete van 100 euro, omdat hij een tegenspeler een doelkans ontnam in de met 1-3 verloren wedstrijd tegen AS Eupen. Bastiaens mist daardoor de wedstrijd Sint-Truiden-Dessel van 7 februari.

MEER OVER KAS Eupen

Meer voetbalnieuws