TREND. De broek die je enkels toont

Mode

TREND. De broek die je enkels toont

Print
Vergeet een broek die de lengte van je benen volgt tot aan de grond: deze lente laten fashionista’s hun enkels zien.

Op de catwalks van onder meer Miu Miu, Chanel en Gucci flaneerden modellen met (wijde) broeken die te kort leken. En dat is precies de bedoeling: de nieuwste ontwerpen hebben pijpen die net boven de enkels werden afgesneden om je enkels of mooiste schoenen in de kijker te zetten. Deze trend, waarmee je knipoogt naar stijliconen uit de jaren 70, combineer je echter niet met het eerste beste stuk uit je kleerkast - je kan er snel heel baggy uitzien. Maar met deze tips bekom je een geslaagde look.

ZO DRAAG JE DEZE TREND

1. Knutsel met de zoom

Het is de bedoeling dat de broekspijpen stoppen waar het smalste deel van je enkels beginnen - zo krijg je het beste silhouet. Aarzel dus niet om je exemplaar in te korten of de zoom los te maken om de broek te verlengen.

2. Zeg iets met je schoenen

De cropped pants kan je met allerlei schoenen combineren, maar een met een blokhak benadruk je jouw pittige vrouwelijkheid. Sneakers maken je look instant schattig. Niet klaar om je enkels te tonen, draag dan enkel- of knielaarzen voor een krachtige uitstraling.

3. Combineer slim
De link tussen een korte broek en Steve Urkel is snel gemaakt - voorkom dit door het stuk te slim te combineren. Mijd oversized truien en hemden, maar ga voor creatieve bovenstukken. Een suède top past mooi bij een cropped jeans. Of wat denk je van een licht truitje dat je rondingen subtiel accentueert?


Lichtblauwe broek - River Island - 50 euro, zwarte broek - Topshop - 52 euro, jeans - H&M - 29,99 euro


 
Metallic broek - J. Crew - 150 euro, witte broek - DKNY - 245 euro, broek met ruitjes - Etro - 365 euro

NIET TE MISSEN