© if

Verdwenen Kiany stapte op trein richting Brussel

Kiany Van De Walle, het 16-jarige meisje uit Ichtegem dat vorige week verdween, heeft vrijdagochtend de trein van Brugge naar Brussel genomen. Dat is te zien op camerabeelden. Alain Remue benadrukte dat er gezocht wordt naar ‘een levend meisje’.

sdv

Het parket heeft beelden waarop te zien is hoe het meisje vrijdagmorgen de trein van Brugge naar Brussel nam. Dat vertelde het op een persconferentie dinsdagmiddag, waar ook een oproep naar getuigen werd gedaan bij het grote publiek.

‘Om 7.45 uur kwam Kiany met de bus in het station van Brugge aan, dat is duidelijk te zien op camerabeelden. Ze nam de trein richting Eupen, en stapte af in Brussel Noord. Ze kwam aan om 9.12 uur, en verliet het station via de grote hal langs de Bolivarlaan in Brussel. Ze gedroeg zich normaal. Daarna ontbreekt elk spoor van haar.’

‘We zoeken een levend meisje’

Alain Remue, hoofd van de cel Vermiste Personen, benadrukt dat alle opties open blijven ‘maar we zijn op zoek naar een levend meisje.’ Ook substituut Frank De Meester van het Brugse parket woonde de persconferentie bij.

Het parket doet een oproep aan het grote publiek, met de vraag of iemand haar heeft gezien op de trein, de bus, of in Brussel.

Sint-Lodewijkscollege

De zestienjarige Kiany vertrok vrijdagmorgen rond 6.40 uur vanuit Eernegem naar het Sint-Lodewijkscollege in Brugge. Maar is nooit op school aangekomen.

Intussen wordt ook nog steeds gezocht naar Michaël Vanassche, een achttienjarige student uit Wevelgem.

Nu in het nieuws