Succesreeks ‘Cordon’ krijgt Amerikaanse remake

Foto: VTM

Succesreeks ‘Cordon’ krijgt Amerikaanse remake

Print

De Amerikaanse zender ‘The CW’ heeft een pilootaflevering besteld van de Vlaamse fictiereeks ‘Cordon’ die in 2014 te zien was op VTM. Dat meldt C21 media op haar website. Dat nieuws wordt ook op Twitter bevestigd door VTM-woordvoerster Sara Vercauteren. Vorig jaar werd de reeks al gekocht door de Britse zender BBC Four.

‘Cordon’ gaat over de uitbraak van een uiterst dodelijk virus in Antwerpen. De serie waarvan de eerste aflevering te zien was op 10 maart 2014 op VTM volgt enkele personages die op verschillende manieren worden geconfronteerd met de uitbraak van het dodelijke virus, waarbij het centrum van Antwerpen wordt afgesloten van de buitenwereld. In de Amerikaanse versie van de prestigereeks zal het dodelijke virus uitbreken in de stad Atlanta.

De Amerikaanse versie van ‘Cordon’ wordt geschreven door Julie Plec, bekend van ‘The Vampire Diaries’. Plec zal grotendeels de verhaallijn van de Vlaamse successerie volgen. De Amerikaanse versie wordt geregisseerd door David Nutter, die eerder al succes had met ‘The Flash’ en ‘Arrow’. De Amerikaanse versie zal geproducet worden door Warner Bros, My So-Called Company en Eyeworks.

.

Nu in het nieuws