Tool om verkeersborden aan te vragen is beste Antwerpse app

Ramses Zeuelevoet, Olivier Deckers en Jorik Rombouts, de ontiwkkelaars van de winnende app. Foto: WH

Tool om verkeersborden aan te vragen is beste Antwerpse app

Print
Antwerpen -

De Antwerpse start-up Rombit wint de tweede editie van ‘Apps for Antwerp’ met de app A*sign. Met deze app kunnen verhuisborden op een eenvoudige manier worden besteld. De winnaar ontving de 3D ‘Apps for Antwerp’-beker. De twee jonge ontwikkelaars wonnen ook elk een iPad mini.

De ‘Apps for Antwerp’ is een wedstrijd waar een prijs wordt uitgereikt voor de beste ontwikkelde app en voor het beste concept op basis van de open data en services van de stad Antwerpen, zoals het A-profiel. Informatici en creatievelingen konden een voorstel indienen. De beste voorstellen kregen de tijd om hun app of website verder uit te werken voor het slotevent.

Vijf projecten haalden de finale. Het ging daarbij zowel om projecten van studenten, als van start-ups en professionals uit de sector.

Rombit

Rombit kwam als grote winnaar uit de bus met de app A*sign en won de 3D ‘Apps for Antwerp’- wisselbeker. De jury was onder de indruk van de eenvoudige manier waarop met deze app verkeersborden kunnen worden besteld en beheerd, alsook van het innovatieve trackingsysteem dat in hun voorstel in de borden wordt ingebouwd.

Ook de apps van de vier andere finalisten, vielen in de smaak bij de jury. Zij wonnen prijzen zoals stages en consultancytijd. Zo krijgen ze de kans hun apps af te werken in een professionele omgeving.

De vijf finalisten waren:

1. Buurtmeter: een burger kan aan de hand van een geografische positie een objectieve waardering krijgen over de leefbaarheid en woonkwaliteit van een buurt, op basis van zelf gekozen criteria.

2. Let’s fix It!: Antwerpenaars kunnen lelijke, verouderde of kapotte plekken in de stad signaleren door een foto van de locatie te nemen via de app en deze meteen naar de stad te sturen. Hoe meer meldingen er komen over een plek, hoe sneller de stad naar een oplossing zoekt voor het probleem. Via de app kunnen geëngageerde buurtbewoners eventueel aangeven of ze zelf iets willen herstellen of met andere buurtbewoners in contact willen komen die hen daarbij helpen.

3. ACleanCity: de app bundelt alles wat met afval te maken heeft zoals de data van de afvalophaling, locaties van glascontainers, hoe juist sorteren enzovoort.

4. A*sign: Antwerpenaars die willen verhuizen, kunnen op een eenvoudige manier verhuisborden aanvragen. De chauffeur de borden levert, kan via een onlineplatform de ophaal- en leveringsroute plannen. In een later stadium zal hij de meest optimale route kunnen bepalen.

5. Geoplus: een technische app die professionals makkelijkere toegang geeft tot de GIS-gegevens van de stad.

De wedstrijd was dit jaar aan zijn tweede editie toe. Meer info over de open data en services van de stad Antwerpen vinden geïnteresseerden op http://opendata.antwerpen.be .

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio