Auditrapport betekent onmiddellijk einde van Vlaams bouwmeester Peter Swinnen

Peter Swinnen Foto: Jimmy Kets

Auditrapport betekent onmiddellijk einde van Vlaams bouwmeester Peter Swinnen

Print

De Vlaamse regering heeft ingestemd met het ontslag met onmiddellijke ingang van de Vlaams Bouwmeester Peter Swinnen. Dat meldt N-VA-viceminister-president Liesbeth Homans vandaag namens de regering.

Volgens Homans is de beslissing genomen na een auditrapport dat is opgesteld na een “forensisch auditonderzoek”. Meer commentaar wil het kabinet niet kwijt. Ook de diensten van de Vlaams Bouwmeester geven geen commentaar.

‘Geen verdere verklaringen’

“Deze beslissing is genomen op basis van een rapport van Audit Vlaanderen dat op 29 januari jl. aan de bevoegde administratie en aan de Vlaamse regering ter kennis is gegeven. Het rapport is opgesteld na een forensisch auditonderzoek bij de Vlaams Bouwmeester”, luidt het in een mededeling. “Gelet op de lopende procedures en met respect voor de privacy van de betrokken partijen wenst de Vlaamse regering hierover geen verdere verklaringen af te leggen”, staat nog te lezen.

Ook de diensten van de Vlaams Bouwmeester geven voorlopig geen commentaar. Daar wordt doorverwezen naar het kabinet-Homans.

Adjunct neemt over

De regering laat wel weten dat de continuïteit van de Vlaams Bouwmeester is gegarandeerd. “De adjunct-Vlaams Bouwmeester is gevraagd tijdelijk de leiding van de dienst waar te nemen”, luidt het.

Peter Swinnen was bouwmeester sinds 2010. De architect en gewezen journalist werd daarmee de derde Vlaams Bouwmeester na bOb Van Reeth en Marcel Smets.

.

Nu in het nieuws