© GVA

Meulenmaal bracht 800 euro op voor Leuvens kinderziekenhuis

Op de tweede zondag van de maand kan u terecht in de Oelegemse molen voor het Meulenmaal. Op zondag 8 februari tussen 11 en 17u serveren de Oelegemse brakken weer hun Slag van de Molen en ander lekkers.

Sylvain Liekens

De editie van december leverde een winst op van 800 euro die de organisatoren overmaakten aan het KITES-zorgteam van het kinderziekenhuis UZ in Leuven. Dat team steunt kinderen die ongeneeslijk ziek zijn op diverse manieren

De heemkundige kring De Brakken maakt er een gewoonte van de opbrengst van het meulenmaal in december te reserveren voor het goede doel. Artsen zonder Grenzen was de eerste organisatie die van hen een steunbetuiging kreeg.

Een volledig Meulenmaal kost 15 euro. Voor dat bedrag krijgt u een aperitief met de naam Slag van de molen, dan volgt er tomaten- of groetensoep met balletjes en brood, spek met eieren of paddenstoelen met eieren en dan koffie en gebak. Wie minder honger heeft, kan ook één onderdeel van het menu bestellen.

Ook op 15 februari kan u in de molen terecht want dan is het jaarmarkt in Oelegem. Dan staat er soep met brood of een boterham met kaas op het menu.

De molen in de Oelegemse Kerkhoflei is op zondag 15 februari open tussen 10 en 15 uur.