© DD

Winter blijft nog even in het land

Het is dinsdagmiddag wisselend tot zwaarbewolkt, met plaatselijk kans op een winterse bui vooral over het noordwesten van het land. Er staat een zwakke, aan zee later een matige wind uit noord tot noordoost. De maxima reiken niet hoger dan min 2 graden op de Hoge Venen en plus 2 tot plus 4 graden elders.

Dinsdagavond en -nacht blijft het in het binnenland vrijwel droog met af en toe opklaringen. In een strook dicht bij de kust blijft een winterse bui mogelijk. Het kwik daalt tot plus 1 graad vlak bij zee, min 3 graden in het binnenland tot min 7 graden in de Ardennen.

Woensdag is het wisselend bewolkt met plaatselijk kans op een winterse bui. De wind waait zwak tot matig, aan zee soms vrij krachtig uit richtingen tussen noord en noordoost. De maxima halen min 2 graden in Hoog-België en plus 2 tot plus 4 graden in de andere streken.

Donderdag is het meestal bewolkt met kans op een lokale sneeuwbui. Vrijdag en zaterdag verlopen droog maar koud. De temperatuur komt overdag maar net boven het vriespunt uit. In de nacht daalt het kwik naar zowat min 4 graden. Boven de sneeuwlaag van de Ardennen kan het 5 tot plaatselijk 10 graden vriezen.

Zondag wordt het minder koud maar dan neemt de kans toe op een winterse bui.

Nu in het nieuws