Overvaller opticien al opgepakt

Het kantoor van BNP Paribas op de Bruul in Mechelen. Foto: Patrick Hattori

Overvaller opticien al opgepakt

Print
Mechelen / Kessel-Lo - De dader die in de Bruul in Mechelen een opticien heeft overvallen, werd na een week al opgepakt. De onderzoeksrechter heeft de verdachte, een 36-jarige man uit het Leuvense, aangehouden. Het wapen waarmee hij zijn slachtoffer bedreigde, lag nog in het huis.

De opticien wilde op zaterdag 24 januari om 9u geld storten in het filiaal van BNP Paribas Fortis. Toen de man zijn gegevens had ingebracht, werd hij langs achter aangevallen. Het slachtoffer kreeg een duw in de rug en de verdachte probeerde vervolgens het geld te stelen.

Daarop ontstond er een schermutseling, waarbij de verdachte op een gegeven moment een wapen naar het slachtoffer richtte. Zo slaagde de overvaller er in om het geld buit te maken. Hij liep weg in de richting van de Vijfhoek.

Onderzoek camerabeelden

“Onderzoekers bekeken alle camerabeelden en uit de analyse van deze beelden kregen zij al vrij snel een spoor naar de verdachte, waarna het parket een onderzoeksrechter vorderde”, zegt substituut Lieselotte Claessens van de afdeling Mechelen van het Antwerpse parket. Afgelopen zaterdag viel de politie binnen in de woning van de verdachte in Kessel-Lo (Leuven). Het wapen waarmee hij de opticien bedreigde, werd tijdens een huiszoeking aangetroffen.

 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio