© GvA

© GMax

© Photo News

1/3

Binnenkort Germinalstraat in Ekeren

Om de verdwenen voetbalclub Germinal Ekeren te huldigen, komt er een Germinalstraat in het district Ekeren. De straat zal onderdeel vormen van de nieuwe verkaveling naast de vroegere Rozentuin.

Het gebied bekend als ‘De Rozentuin’, aan de Veltwijcklaan en het Veltwijckpark, wordt binnenkort volledig bebouwd. Eén van de nieuwe straten wordt de Germinalstraat. Met deze straatnaam wil het district de voormalige voetbalclub eren. Voor de fusie met Beerschot was Germinal Beerschot nog gewoonweg Germinal Ekeren.

Behalve de twee doelen die het district in het park van Ekeren plaatste, is er niets meer overgebleven van wat ooit een bloeiende voetbalploeg was. Om de voetballers, medewerkers en supporters te eren, komt er nu dus de Germinalstraat. Die zal amper een 200-tal meter van de plek liggen waar het stadion zich ooit bevond.

Vandaag, dinsdag vindt de eerste werfvergadering plaats, zodat in het voorjaar van 2015 de werken van start kunnen gaan. Als alles volgens plan gaat, heeft Ekeren deze zomer een Germinalstraat.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio