© pdw

‘Bieke’ verklaart kusincident met Gentse student

An Swartenbroekx, wereldberoemd in Vlaanderen als Bieke uit FC De Kampioenen’, gaat al een week over de tongen. Nadat er foto’s en een filmpje opdoken waarin ze een wildvreemde student kust in een Gents café, reageert ze samen met haar echtgenoot Guido in de boekskes.

jva

De 45-jarige actrice trouwde acht jaar geleden met acteur Guido De Craene (59). Ondanks het leeftijdsverschil van 14 jaar, is Guido niet ongerust dat zijn vrouw er met een jonger blaadje vandoor is. ‘De beelden zijn niet getrukeerd, maar ze nemen wel een loopje met de realiteit,’ reageert Guido in Dag allemaal. ‘Het leek alsof An schaamteloos met een ander stond te kussen, terwijl ik er wel degelijk bij was. Er was niets schandelijks aan die kus.’

Maar wat was er dan wél aan de hand? ‘’Na de afterparty van de film ‘Trouw met mij’, belandden we met Nic Balthazar in een Gents café. Iedereen was in een opperbeste stemming, er werd zelfs gedanst, toen een groepje studenten binnenkwamen. Ze herkenden An meteen en ze wilden weten hoe zo’n televisiekus precies in zijn werk gaat,’ aldus Guido.

Van een ‘stout flirtspelletje’, zoals de studenten achteraf zelf beweerden, was volgens het koppel absoluut geen sprake. ‘An legde uit dat zo’n kus vooral een technische aangelegenheid is, zonder dat er gevoelens of passies mee gepaard gaan. Maar de studenten waren niet tevreden met de uitleg en hebben An dan wat uitgedaagd. Het was heel onschuldig: An heeft de kus voorgedaan bij één van die jongens. Doen alsof dus, absoluut geen intieme kus.’

An zelf kan met voorval lachen. ‘Guido en ik vonden de compromitterende kusfoto wat teleurstellend. Hij heeft daar betere foto’s van,’ reageert ze kort in Story.

Nu in het nieuws