Ex-modellenagent hangt vuile was buiten van topmodellen

Foto: pn

Celebs

Ex-modellenagent hangt vuile was buiten van topmodellen

Print
De 64-jarige Carole White is de oprichtster van het befaamde Londense modellenbureau Premier Model Management en werkte jaren als agent. Nu heeft ze een boek geschreven waarin ze de vuile was buiten hangt van de bloedmooie dames met wie ze nauw samenwerkte.

White wordt als een van de beste agents ter wereld beschouwd - ze is verantwoordelijk voor het succes van onder meer Naomi Campbell, Claudia Schiffer en Linda Evangelista. In haar boek ‘Have I Said Too Much’, beschrijft ze haar jaren in de branche. En haalt ze onder meer zwaar uit naar Britse modellen.

‘Britse modellen zijn shit. Ze zijn lui en eten te veel’, zegt ze in een interview met Style Magazine ter promotie van haar boek. Ze voegt eraan toe dat Britse modellen twintig jaar geleden domineerden op de catwalk, maar dat er door de laksheid van de meisjes anno 2015 wellicht niemand nog een iconische status zal bereiken.

De schrijfster ontkracht ook nog een bekende uitspraak van Linda Evangelista. Zij zei in de karen negentig dat topmodellen niet uit bed wilden rollen voor minder dan 10.000 dollar per dag. White zegt nu dat de vrouwen veel meer verdienden. ‘De prijs lag soms dertig keer zo hoog’, beweert ze. Ze staaft het ook meteen met een voorbeeld: in een reclame voor de nieuwe Vauxhall Corsa in 1992, zijn Christy Turlington, Linda Evangelista en Naomi Campbell te zien. Elk model kreeg 300.000 dollar voor de opdracht.

Verder genoten de meeste modellen die White vertegenwoorigde te lang van hun schoonheidsslaapjes. ‘Ik loog tegen hen over het aanvangsuur van een fotoshoot. Ik deed alsof die twee uur vroeger begon dan gepland, dan kwamen ze op tijd. Ik had ook een sleutel van hun kamer om ze uit bed te trekken. De enige uitzondering was Claudia Schiffer: zij was altijd op tijd. Ze was het fijnste model om mee samen te werken.’

NIET TE MISSEN