© REUTERS

Bommen onschadelijk gemaakt op luchthaven van Caïro

Explosievenexperts hebben in de nacht van maandag op dinsdag twee bommen, die werden aangetroffen op de luchthaven van de Egyptische hoofdstad Caïro, onschadelijk gemaakt. Dat melden officiële bronnen.

De eerste bom werd door de politie gevonden net buiten de aankomsthallen aan terminal 1 van de luchthaven. Van zodra de omgeving werd veiliggesteld, gingen de veiligheidsdiensten op zoek naar meer explosieven. Ze vonden daarop een andere bom naast de wagen van een politieagent. De bom had geactiveerd moeten worden door een telefoontje met een gsm, maar het systeem werd ontregeld door een stoorzender die de veiligheidsdiensten gebruikten om de eerste bom onschadelijk te maken, klinkt het.

Kort na 09.00 uur plaatselijke tijd (08.00 uur Belgische tijd) ontplofte een andere bom in een winkelstraat in Caïro. Daarbij sneuvelden enkele ramen, maar vielen geen gewonden.

Jihadistische groepen

Caïro wordt getroffen door een golf van bomaanslagen sinds het leger de islamistische president Mohammed Morsi in 2013 afzette. De meeste aanslagen waren gericht tegen veiligheidsdiensten; tientallen politieagenten kwamen om of raakten gewond. De meeste aanslagen werden opgeëist door jihadistische groepen.

Nu in het nieuws