'Na benzine zal ook diesel weer duurder worden'

Foto: Photo News

'Na benzine zal ook diesel weer duurder worden'

Print
Benzine tanken wordt woensdag opnieuw een beetje duurder. Voor een volle tank van 60 liter kan het verschil oplopen tot 3,6 euro. Omer Coekaerts van brandstofprijzen.be verwacht dat ook de dieselprijzen zullen volgen. 'De dalingen konden niet blijven duren.'

Voor een liter super 95 komt er woensdag 5,9 eurocent bij tot een maximumprijs van 1,39 euro per liter. Wie de wagen volgooit met super 98, zal maximaal 1,46 euro per liter betalen, een stijging met 6,1 eurocent.

De benzineprijs (super 95) ging op 20 januari voor het eerst in enkele maanden opnieuw de hoogte in, nadat vijf dagen eerder de laagste prijs in bijna zes jaar, sinds begin mei 2009, bereikt werd, zo bleek uit gegevens van de Petroleumfederatie.

De hogere prijzen aan de pomp zijn het gevolg van de prijsstijging van de ruwe olie. Maar ook van speculaties, ingegeven door stakingen bij raffinaderijen in de VS, waardoor nu een grotere vraag naar brandstof is. Een groot deel van onze benzines worden ingevoerd vanuit de Verenigde Staten, waardoor de gebeurtenissen daar de prijs hier beïnvloeden. 

Diesel

Ook de dieselprijs ging eind januari na enkele maanden aanhoudende daling opnieuw de hoogte in. 'Donderdag of vrijdag zullen ook diesel en stookolie duurder worden', verwacht Omer Coekaerts van brandstofprijzen.be. 'Ik verwacht een stijging met minstens 4 cent.' 

.

Nu in het nieuws