Vier bussen en politierechtbank ontruimd na valse bommelding

Print

Nadat een onbekende om 8.50 uur aan de politie had gemeld dat er om 9.15 uur een bus zou ontploffen voor het Justitiegebouw van Dendermonde, heeft De Lijn uit voorzorg vier bussen aan de kant gezet. Dat gebeurde met een bus aan de Noordlaan in Dendermonde, een in de Kazernestraat in Hamme en twee bussen in Aalst.

“Wij hadden uitgerekend welke bussen op het genoemde tijdstip langs het Justitiegebouw zouden passeren en die voertuigen hebben wij aan de kant gezet”, zegt Isabelle Colbrandt van De Lijn.

“Alle passagiers werden verzocht uit te stappen en werden opgevangen door de politie. Wij hebben niet gehoord dat er ergens paniek zou geweest zijn.” De bussen werden doorzocht door de explosievenhond van ontmijningsdienst DOVO. Het bleek vals alarm te zijn.

Politierechtbank ontruimd

Ook het Justitiegebouw van Dendermonde zelf werd volledig ontruimd na de bommelding. Op dat ogenblik waren er zittingen van de Politierechtbank en van het Vredegerecht aan de gang.

“De aanwezigen werden opgevangen in het nabije Administratief Centrum”, meldt de stad Dendermonde.

De Noordlaan, waar de rechtbank zich bevindt, was een tijdlang helemaal afgesloten. Dat zorgde voor heel wat verkeerschaos in Dendermonde. De lokale politie van ontraadde iedereen om met de wagen naar het centrum te komen.

Onduidelijkheid over reden bommelding

Wie de bommelding deed is nog niet duidelijk. Het onderzoek naar de anonieme beller loopt nog.

“Het Parket neemt de bommelding bijzonder ernstig”, klinkt het. “We zetten alle middelen in om de dader of daders te identificeren en op te sporen.”

De anonieme beller heeft geen reden gegeven waarom hij de bommelding deed.

.

Nu in het nieuws