© BELGA

241.464 Belgen op zwarte lijst Kansspelcommissie

Bijna 250.000 Belgen staan op de zwarte lijst van de Kansspelcommissie, waardoor ze niet meer binnen mogen in een casino of online kunnen gokken. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen dinsdag.

jns

Zonder de ‘verplichte uitgeslotenen’, zoals agenten en magistraten, gaat het om 241.464 personen. Dat zijn er 55.000 (of 29,4 procent) méér dan een jaar geleden. De stijging is voor een stuk te wijten aan de toename van het aantal Belgen in schuldbemiddeling.

Ook rechters zetten vaker gokkers op de lijst. Het aantal probleemspelers (22.177) dat zichzelf vrijwillig ‘aangeeft’, stijgt eveneens met 10,9 procent.

Minderjarigen

Intussen besteedt de Kansspelcommissie ook meer aandacht aan minderjarigen. ‘Ook zij kunnen verslaafd raken wanneer ze online hun weg vinden’, zegt woordvoerster Marjolein De Paepe. ‘Zoiets is moeilijk te controleren. Maar ook in veel cafés konden ze tot voor kort zonder problemen op de bingoautomaat spelen. Daar hebben we nu een stokje voor gestoken. Sinds begin dit jaar moet elk toestel - of het nu een oud of een nieuw is - verplicht zijn uitgerust met een identiteitskaartlezer.’

Nu in het nieuws