© PHOTOPRESS.BE

Wout Van Aert topt affiche Parkcross Maldegem

Woensdag heeft in het Oost-Vlaamse Maldegem de negende editie van de Parkcross plaats. Kersvers wereldkampioen Mathieu Van der Poel komt er niet aan de start maar met Wout Van Aert, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck nemen er toch drie medaillewinnaars van het afgelopen WK bij de elites en beloften deel.

‘Voor het eerst wordt er nu ook een veldrit voor dames georganiseerd. Bij de dames start onder andere Sanne Cant. Dat brengt het aantal medaillewinnaars van het afgelopen wereldkampioenschap die bij ons aan de start komen toch op vier’, stelt Tim Coppens. ‘Aan de Gidsenlaan wordt het vertrek gegeven van onze veldrit die zich situeert in en rond het Sint-Annapark van Maldegem. Het parcours is 2.600 meter lang en bevat een zandstrook, een wasbord, een brug en een strook waar balkjes gepositioneerd worden.’

Veldrijden op Sportwereld.be

Vorig jaar ging de zege naar Sven Nys. Hij haalde het toen voor Tom Meeusen en Niels Albert.

- programma -

11u30: Masters B en C

12u30: Amateurs en Masters A

13u45: Dames

15u15: Elites en beloften

Voornaamste renners:

Elite en beloften: Wout Van Aert, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Sven Nys, Sven Vanthourenhout, Kevin Pauwels, Dieter Vanthourenhout, Tim Merlier, Gianni Vermeersch, Rob Peeters, Joeri Adams, Jens Adams, Jan Denuwelaere, Kenneth Van Compernolle, Vinnie Braet, Angelo De Clercq, Dieter Sweeck, Hendrik Sweeck, Jens Vanderkinderen, Bert De Backer, Jonathan Page (VSt)

Dames elite: Sanne Cant, Anja Nobus, Cindy Dierickx

Meer sportnieuws