Rapper Suge Knight aangeklaagd voor moord

Foto: REUTERS

Rapper Suge Knight aangeklaagd voor moord

Print

De Amerikaanse rapper en hiphopproducent Suge Knight moet wegens moord voor de rechtbank verschijnen. De 49-jarige muzikant zou vorige week met zijn truck twee mannen hebben overreden. Een 55-jarige man kwam daarbij om het leven, een andere man raakte gewond.

Knight werd maandag door het openbaar ministerie in Los Angeles aangeklaagd voor moord, poging tot moord en vluchtmisdrijf. Het OM vordert een levenslange gevangenisstraf. Volgens zijn advocaat, reed Knight de twee mannen per ongeluk aan.

Suge Knight is befaamd en berucht als oprichter van het platenlabel Death Row Records. Het label bezat veel bekende rappers van de Amerikaanse westkust, onder wie Dr. Dre en 2Pac. Die laatste werd in 1996 neergeschoten in de auto naast Suge Knight, in Las Vegas. Suge Knight geldt als een van de sleutelfiguren van de oorlog onder rappers van de jaren negentig, toen de muziekscenes van de oost- en de westkust mekaar bestreden. Ook Suge Knight werd al meerdere keren beschoten, de laatste keer in augustus 2014. Hij kwam al verschillende keren in aanraking met politie en gerecht voor geweldpleging en drugsbezit.

.

Nu in het nieuws