Para’s willen zelfde loon als politie

Een para in Antwerpen verdient voor een bewakingsopdracht minder dan een agent Foto: JHS

Para’s willen zelfde loon als politie

Print

Niet enkel politici bakkeleien over de inzet van para’s in de straten. Ook militairen en agenten wetten de messen, om financiële redenen dan. Militairen merken wrang op dat agenten voor dezelfde, risicovolle taak fors beter worden betaald, terwijl agenten vrezen dat de para’s hun profijtelijke avond- en weekendpremies inpikken.

“Wanneer de inzet van militairen voor bewakingsopdrachten voor langere tijd wordt voortgezet, móét er dringend met de overheid rond tafel worden gezeten”, zegt Luc Maes van ACOD Defensie. “Militairen lopen bij dergelijke bewakingsopdrachten dezelfde risico’s als de agenten die een paar deuren verder hetzelfde werk doen. Toch hebben zij een heel andere verloning. Dat is vreemd en lokt onder militairen veel reactie uit.”

Ook de militaire vakbond ACMP vraagt een gesprek. “Het kan voor ons niet dat voor een militair die in straat A een gebouw bewaakt compleet andere voorwaarden gelden dan voor een agent die in straat B een gelijkaardige opdracht uitvoert”, aldus ACMP-secretaris Yves Huwart.

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen

.

Nu in het nieuws