“Soep met balletjes, dat kennen we niet in Italië”

De uitwisselingsstudenten met een specialiteit uit hun land: vlnr. Kanyarat (Thailand), Thananya (Thailand), Ximena (Mexico), Mari (Japan), Giacomo (Italië), Anna Chiara (Italië) en Pia (Italië). Foto: Margo Tilborghs

“Soep met balletjes, dat kennen we niet in Italië”

Print
Kalmthout - Jaarlijks ontvangt AFS (American Field Service) buitenlandse jongeren uit meer dan dertig landen. Elk van deze jongeren krijgt een nieuwe thuis in een gastgezin en verblijft tot de zomer-vakantie erop in ons land.

Het gezin Smet uit Nieuwmoer is al voor het tweede jaar op rij gastgezin voor buitenlandse jongeren. “Vorig jaar logeerde hier een meisje uit Italië”, zegt Lies Van den Keybus. “Dat was een fijne ervaring. Dit jaar is Giacomo Carpinteri onze gast. Hij komt uit Sicilië.”

Regelmatig organiseert AFS activiteiten met de jongeren en hun ouders. De brunch, die dit keer doorging in de turnzaal van de Sint-Jozefschool, werd georganiseerd door het comité Noord-Antwerpen. “Op deze brunch stellen de studenten een gerecht voor uit hun thuisland. Zo kan iedereen eens proeven van een specialiteit uit het land waar de student vandaan komt”, klinkt het ter plaatse. De studenten van AFS komen dit jaar uit Thailand, Japan, Zuid-Amerika, Brazilië, Chili, Argentinië, Italië, Turkije en Amerika.

Een van de jongeren is de Italiaanse Giacomo Carpinteri (17). “De wens om een jaar in het buitenland te studeren had ik al langer. Ik verblijf bijna zes maanden bij mijn gastgezin in Kalmthout en heb het daar goed naar mijn zin”, zegt de jongen. “Ondertussen spreek ik al vrij goed de taal. Ik ben hier lid van mountainbikeclub ‘Pek en Slik’, ik volleybal bij Monida en ik ben ook lid van de scouts.”

Lees het hele verhaal in uw krant van dinsdag, editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio