Sloop Battenbroek nadert, uitbater start zaak in centrum

Print

Christian Michiels neemt eind maart afscheid van brasserie Battenbroek. Foto: Patrick Hattori

Mechelen - Christian Michiels (49) en zijn team zijn aan hun laatste weken toe in brasserie Battenbroek in Walem. Het gebouw gaat onder de sloophamer, om plaats te ruimen voor een overstromingsgebied. Michiels opent een nieuwe zaak in de binnenstad van Mechelen.

“Tien jaar geleden vierde ik hier mijn veertigste verjaardag. Een dag later opende de zaak. Mijn vijftigste verjaardag zal ik eind april vieren in Cosma, onze nieuwe zaak in de Befferstraat”, vertelt Christian Michiels. Nog tot eind maart zijn klanten welkom in brasserie Battenbroek, momenteel ook nog het clubhuis van de Mechelse Waterski Klub. Die verhuist naar een nieuwbouw aan Bulo en werkt samen met een Italiaanse brasserie.

Christian Michiels kiest voor een compleet nieuwe uitdaging in het centrum van Mechelen. De verbouwingen in een van de voormalige winkels van bakkerij Verstraelen zijn volop aan de gang.  Met Cosma wil Michiels in de Dijlestad een nieuw concept brengen. “Wij combineren een traiteurszaak met een winkel, en achterin een brasserie-restaurant", zegt hij. 

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio