Samen sluiten, inbrekers buiten

Een inbreker aan het werk: zulk gedrag moet worden voorkomen door betere sloten te plaatsen. En die worden weldra gemeenschappelijk aangekocht, zodat de prijs kan worden gedrukt. Foto: Photo News

Samen sluiten, inbrekers buiten

Print
Geel / Laakdal / Meerhout -

Een Kempense politiezone gebruikt de populaire praktijk van de groepsaankoop om privéwoningen te beveiligen tegen inbrekers. Het gaat om diefstalbestendige materialen, zoals stevige sloten en raamkrukken.

De Kempense politiezone Geel-Laakdal-Meerhout (GLM) ontpopte zich het voorbije jaar als het inventiefste korps van Vlaanderen om inwoners bewust te maken hun huizen beter uit te rusten tegen inbrekers.

Het aantal inbraken in de zone zit er dan ook al jaren in een stijgende lijn. Na preventietips op 22.000 broodzakken en de opleiding van acht burgervrijwilligers tot preventieadviseur pakt het korps uit met een nieuwe primeur. “Onze preventievrijwilligers kwamen op de proppen met het idee voor de samenaankoop van producten voor inbraakbeveiliging”, zegt zonechef Dirk Van Aerschot van de lokale politie GLM. “Denk maar aan veilige deurcilinders, raamkrukken en deurspionnen. De drie burgemeesters schaarden zich meteen achter het initiatief. Het is de bedoeling dat de mensen via een centrale website kunnen intekenen, waarna we de marktprocedure laten spelen. De gekozen leverancier plaatst nadien de materialen bij de intekenaars.”

Lees dinsdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio