Mode

TREND. Hoeden voor het tussenseizoen

Print
TREND. Hoeden voor het tussenseizoen

Moora Vander Veken draagt een hoed van H&M Foto: Ruth Van Soom en Deloin

Ruth Van Soom blogt al sinds 2011 en heeft sinds kort haar eigen website: The Journey of Ruth. Ze werkt al zeven jaar in de modewereld en beschrijft zich als een manusje van alles : ze doet stylings, fotografeert, schrijft verhalen, poseert en verdiept zich graag in alles wat met webdesign en social media te maken heeft. Voor She spot ze de laatste streetstyle trends. Vandaag: hoeden die je haar beschermen tegen regen en wind en meteen de eyecatcher van je outfit zijn.

Ik volg op Instagram een heel aantal bekende (inter)nationale streetstyle fotografen en bloggers.Vooral de laatste maanden passeerden er heel wat hoeden de revue, zowel bij vrouwen als mannen. En jawel, ook in het Antwerpse straatbeeld vielen er er mooie exemplaren te bespeuren. Een hoed dragen is niet enkel praktisch (buiten als het waait uiteraard), het staat ook nog eens klassevol. Het doet me denken aan een tijd ver voor mijn geboortejaar, toen dit hoofddeksel nog standaard in ieders garderobe hoorde.

De typische opgedirkte vrouwenhoedjes zijn uit den boze, het mag eenvoudig zijn met een stoere touch. Als je de stijl van het Italiaanse merk Borsalino, de klassieker bij uitstek, in je achterhoofd houdt, dan zit je goed. Qua combinatiemogelijkheden kan je met een hoed weinig tot niets verkeerd doen, hoewel ik persoonlijk vooral fan ben van de geklede streetwear look. Zelf draag ik mijn exemplaar van het Franse merk Les Etudes vaak met een iets chiquere jas en sneakers, zoals je kan zien op de foto. Tijdens de lente en zomer kan je de jas inwisselen voor een maxidress en kiezen voor een lichtere kleur hoed, de perfecte klassevolle bohémien outfit.

Ellen Kegels met een hoed uit Peru / beige hoed Sacha / witte Hoed H&M

Marilyne Collin met een hoed van Malène Birger / roze hoed Topshop bij Zalando / rode hoed Volcom bij Zalando

Ruth zelf met een hoed van Les Etudes / zwarte hoed H&M / taupe hoed justjulia.be

Volg de avonturen van Ruth via www.thejourneyofruth.com

Volg Ruth op Facebook en Instagram

NIET TE MISSEN