Speelsters Grobbendonk keren met bebloede benen terug na verplichte match op ijzig veld

Verschillende speelsters van het vrouwenelftal van KFC Grobbendonk hebben zaterdag blessures opgelopen. Zelfs op een barslecht veld besliste de scheidsrechter dat de match toch moest doorgaan.

Gedonder in tweede provinciale. De dames van KFC Grobbendonk namen het op verplaatsing op tegen de B-ploeg van K. SOC Maria-ter-Heide, die dominant aan de leiding van het klassement staan. Een derby waarin Grobbendonk ondanks de drie punten verschil zijn kansen niet hoog inschatte. Dat bleek terecht: ze kregen een pandoering met 7-0 van Maria-ter-Heide, dat ook enkele speelsters uit de A-ploeg inzette. Onder hen prijsbeest Mariska Hufkens (24), die “scoort als je haar laat lopen”, aldus insiders.

“Die wedstrijd moest worden afgelast, zo simpel is dat”, vindt de Grobbendonkse spits Stephanie Strobbe. “Heel mijn knie ligt open en ik loop al twee dagen te manken. Ik sta ook onder de brandwonden van het ijs. Daarin ben ik helaas niet alleen, onze hele ploeg is er niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen. We hebben foto’s van de staat van het veld en van onze verwondingen. We dienen klacht in”, vervolgt de speelster.

De meisjes van Grobbendonk trachtten de scheidsrechter te overtuigen deze wedstrijd af te gelasten. Maar de man vond dat er wel kon worden gespeeld. “Natuurlijk, hij moest van ver komen en wou dus niet voor niets komen. Er is tijdens de wedstrijd flink wat bloed gevloeid en dat mag eigenlijk niet”, zegt Strobbe.

Lees dinsdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio