‘Opi’ misbruikt stiefdochter

Print
Berlaar / Nijlen -

Een 69-jarige man heeft zijn intussen twaalfjarige stiefdochter aangerand. Het autistische meisje moest ‘opi’ in de kelder bevredigen. Hij riskeert drie jaar cel met probatie-uitstel. De feiten dateren van drie jaar geleden.

Uit het onderzoek is gebleken dat de aanranding op het autistische meisje werd gepleegd tussen haar negen en elf jaar. Het meisje verbleef toen bij de beklaagde en zijn vrouw in de buurt van Berlaar-Nijlen. Het was blijkbaar de gewoonte dat ‘opi’ met het meisje onder de douche ging, veelal om haar helpen af te drogen. Tot seksuele handelingen is het daar niet gekomen.

De meest laakbare feiten hebben zich voorgedaan in de kelder van de woning, die de beklaagde als een soort van werkplaats gebruikte. Het meisje was in 2013 in behandeling bij een psychologe en het is aan deze vrouw dat ze voor het eerst opbiechtte dat ze “sommige handelingen bij haar opi moest doen.” “De psychologe lichtte eind oktober 2013 de politie in, waarna de man op 4 januari 2014 werd aangehouden. Aanvankelijk ontkende hij de feiten, maar bij een ondervraging bij de onderzoeksrechter gaf hij toe dat hij de handelingen had verricht en dat hij ze eerder beschouwde als een seksuele opvoeding, maar dan in de praktijk”, stelde procureur Peter Peereboom.

Vonnis op 25 februari.

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio