Antwerp-Tax kiest voor zwarte taxi's met geel-zwarte band

Foto: gva

Antwerp-Tax kiest voor zwarte taxi's met geel-zwarte band

Print
Antwerpen - Taxibedrijf Antwerp-Tax bekent dubbel kleur. De maatschappij kiest voor groen, de taxi’s worden zwart met een geel-zwart geblokte strip.

“Door na lange jaren opnieuw te kiezen voor zwarte in plaats van grijze auto’s komen we tegemoet aan een vraag van de stad om taxi’s meer herkenbaar te maken”, zegt gedelegeerd bestuurder Koen Van Oorschot van Antwerp-Tax. “Dat doen we ook door geel-zwart geblokte strips op de zijkant van de wagens aan te brengen. De strips zijn magnetisch, zodat we de auto’s makkelijk kunnen ombouwen voor limousineopdrachten. Ook het kenteken bovenop het dak van de taxi maken we zichtbaarder.”

Voor het jaar 2015 bestelde Antwerp Tax 35 nieuwe hybride Mercedes E-modellen. De test met twee hybride wagens, die deels op een elektromotor, deels op diesel rijden, is het voorbije jaar dermate goed geslaagd, dat het bedrijf besliste om definitief de stap te zetten naar milieuvriendelijke technologie. “Dat komt de luchtkwaliteit in de stad alleen maar ten goede”, zegt gedelegeerd bestuurder Koen Van Oorschot.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio