© Stad Mechelen

Verkeerscirculatie in wijk Nekkerspoel wijzigt vanaf maandag (video)

In de wijk Nekkerspoel in Mechelen loopt er vanaf morgen, maandag tot eind mei een proefopstelling waarbij de verkeerscirculatie ingrijpend wijzigt. Het stadsbestuur wil doorgaand verkeer zoveel mogelijk weren, om de leefbaarheid van de wijk te verbeteren. Rond de ingreep was de voorbije weken heel wat te doen.

Sven Van Haezendonck

Met de proefopstelling wil de stad onderzoeken of deze een oplossing biedt voor het mobiliteitsprobleem in de wijk. Op de plekken waar het verkeer momenteel het meest knelt, last Mechelen stops in of eenrichtingsverkeer.

Stops aan spoorwegbruggen

Zoals bekend worden drie spoorwegbruggen afgesloten voor auto's, bussen en vrachtwagens: in de Caputsteen-, Kleine Nieuwdijk- en de Sint-Rumoldusstraat komen er stops. Alleen fietsers en voetgangers kunen nog door.

Grote Nieuwedijkstraat

In een klein stukje van de Grote Nieuwedijkstraat, tussen de Kleine Nieuwedijk- en de Boerenrkijgstraat, wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd. Je kan vanuit het centrum alleen richting Sint-Katelijne-Waver rijden. Bussen van De Lijn kunnen wel nog in twee richtingen door. En tussen de Nekkerspoel- en de Caputsteenstraat worden parkeerplaatsen geschrapt om de doorstroming te verbeteren.

Referendum

Een verkeerslus leidt auto's door de Paardenkerkhof-, Nijverheids- en de Varenbosstraat. Ook daar zal eenrichtingsverkeer gelden. In de Kruiskensstraat komt er een stop voor gemotoriseerd verkeer. Op zondag 31 mei vindt een referendum plaats voor de bewoners. Naast de proefopstelling kunnen ze dan ook kiezen voor een alternatief scenario.

Meer info: www.mechelen.be/samenvoornekkerspoel

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio