© shutterstock

Vijf trends voor wie online een lief zoekt

2015 wordt het jaar van de eerlijke profielfoto's en het daten op je smartphone. Datingsite Elitedating analyseerde de gegevens in zijn databank en voorspelt de trends van het online daten anno 2015.

tib

Daten via App

Tindergewijs links en rechts swipen is één ding, maar ook de datingsites worden steeds vaker bezocht via een smartphone app. Het beeld van de single die 's avonds voor zijn computer zit, klopt niet meer: flirten en profielen kijken gebeurt ook op de bus of in de rij aan de kassa.

Nichedating

Er komen steeds meer specifieke datingapps en websites die zich richten op mensen met dezelfde hobby of dezelfde opleiding, maar ook speciale omgevingen voor senioren, voor mensen die geïnteresseerd zijn in lange termijnrelaties, .... .

Eerlijke foto's

De foto bij een profiel op een datingsite blijft erg belangrijk, maar je komt niet meer weg met een flatterend beeldje van tien jaar geleden. Er wordt steeds meer waarde gehecht aan de authenticiteit van een profiel en dat betekent: eerlijke foto's en eerlijke info. Datingprofielen worden vaker gelinkt aan sociale media als Instagram en Facebook om een beter inzicht te geven in het leven van de gebruiker. Je profiel hoeft geen verheerlijking van jezelf te zijn, eerlijk duurt het langst.

Hou het kort

Steeds meer datingsites hebben een chatfunctie, waardoor de korte, grappige berichtjes in sms-stijl de romantische gemailde epistels gaan vervangen. Jammer voor poëtische zielen.

Met kinderen

Steeds meer gebruikers van datingsites zijn gescheiden of alleenstaande ouders. Tegelijk is het voor singles steeds minder een bezwaar dat een mogelijke potentiële partner kinderen heeft.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Seks & Relaties