© Walter Saenen

© FrBe

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Hevig debat over terreurmaatregelen in extreem beveiligde gemeenteraad

Voor aanvang van de Antwerpse gemeenteraad moesten bezoekers én gemeenteraadsleden door een cordon van zwaarbewapende agenten en werd elke tas besnuffeld door een hond. Ook tijdens de gemeenteraad was de verhoogde terreurdreiging en de daaropvolgende getroffen maatregelen gespreksonderwerp nummer één.

JoRo

De linkse oppositiepartijen stelden zich vragen bij de inzet van militairen in het straatbeeld. Volgens Groen en PVDA verhogen die para’s enkel het onveiligheidsgevoel. Iets wat burgemeester Bart De Wever ten zeerste ontkent. Volgens hem is er geen sprake van massale aanwezigheid van militairen, maar worden zij enkel ingezet voor bewakingsopdrachten op zeer beperkte locaties als joodse scholen. Filip Dewinter verkondigde zijn gekende discours over het gevaar van de hele islam, maar kreeg de wind van voren van zowat alle leden van alle andere partijen.

Een ander thema dat tot verhitte debatten leidde was de toekomst van het Antwerps voetbal en de vermeende plannen voor een verhuis van voetbalclub Antwerp naar Berchem. Schepen Ludo Van Campenhout verzekerde dat daar niets van aan is en dat Antwerp gewoon op de Bosuil blijft spelen. Alleen over de subsidie van 1 miljoen euro voor renovatie van tribune 1 is nog geen zekerheid.

Herbeleef de hele gemeenteraad:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraad