© frederik beyens

Twee mannen gearresteerd die foto’s maakten van para’s

Twee mannen werden woensdag opgepakt nadat ze foto’s hadden gemaakt van de paracommando’s en politiemensen in de Joodse wijk. Foto’s nemen is niet verboden, maar de politie roept op zich niet verdacht te gedragen.

sam reyntjens

De politie kreeg woensdagmiddag een melding van een buurtbewoonster dat een man zich verdacht gedroeg in de Joodse wijk. De man vroeg waar hij een Joodse winkel kon vinden en begon even later de bewaking door militairen en politiemensen te fotograferen. Hij werd door de politie in de boeien geslagen.

Op het moment van de arrestatie passeerde een 26-jarige man net aan het kruispunt van de Belgiëlei en de Nerviërsstraat. Hij zag de arrestatie waarbij enkele politiemensen en ook twee para’s betrokken waren en toverde zijn smartphone tevoorschijn. Ook hij werd opgepakt en meegenomen naar het kantoor op de Quinten Matsijslei. “De man gedroeg zich bovendien agressief”, aldus woordvoerder Fons Bastiaenssens. Na verhoor mochten beiden het politiekantoor verlaten.

Richtlijnen

De twee incidenten tonen aan dat de zenuwen strak gespannen staan bij de mensen die instaan voor de bewaking van de Joodse wijk.

“We hebben in principe geen probleem met het maken van foto’s of camerabeelden”, legt Bastiaenssens uit. “Maar men moet zich wel kunnen identificeren als journalist.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners