© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

1 / 5

Kerkhotel prijkt in top 'coolste' hotels ter wereld

In het Martin’s Patershof in de Mechelse binnenstad lopen de manager en het personeel dezer dagen op rozen. In een artikel op de razend populaire website BoredPanda staat het kerkhotel in de top 25 van de coolste hotels ter wereld.

Sven Van Haezendonck

Op BoredPanda prijken tussen een lijst van exclusieve en adembenemende hotels van Finland en Zwitserland tot in Costa Rica en Zanzibar. Een mens zou van minder goed gezind worden. Voor manager Stijn Beschuyt in het Martin’s Patershof in de Karmelietenstraat, een zijstraat van de Adegemstraat, is het als een droom die werkelijkheid wordt.

“Betere reclame kan je natuurlijk niet krijgen. Dit is echt fantastisch, ook om Mechelen als bestemming te promoten”, zegt Beschuyt.

Meer dan 20.000 overnachtingen

Het kerkhotel heeft overigens een sterk jaar achter de rug. “Meer dan 20.000 mensen hebben hier vorig jaar overnacht, een stijging met zeven procent in vergelijking met 2013. We hebben nu een gemiddelde bezetting van 74 procent. Dat zijn mooie cijfers in de sector en uitsluitend toe te schrijven aan toerisme”, vertelt de directeur.

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio